adscode
adscode
adscode

Ticaret Bakanlığı'ndan İthalatta Haksız Rekabet Tebliği

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğle, Mısır ve Bahreyn menşeli \"cam elyafı takviye malzemeleri\"ne yönelik damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Ticaret Bakanlığı'ndan İthalatta Haksız Rekabet Tebliği

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğle, Mısır ve Bahreyn menşeli "cam elyafı takviye malzemeleri"ne yönelik damping soruşturması açılmasına ilişkin esaslar belirlendi.

Yerli üretim dalının ekonomik göstergelerinin bütüncül olarak değerlendirilmesi sonucu, başvuru konusu ürünün pazar payı, verimlilik ve stoklar gibi temel ekonomik göstergelerinde bozulma olduğu tespit edildi. Ayrıca, yerli üretim dalının başvuru konusu ürünün yurt içi, yurt dışı ve tüm satışlardan birim karlılığının 2023'te bozulduğu belirlendi.

Başvuru aşamasında sunulan deliller ve Bakanlık istatistik veri tabanında yer alan verilere göre, Mısır ve Bahreyn menşeli ithalatın yerli üretim dalının ekonomik göstergelerinde maddi zarara yol açtığı değerlendirildi.

İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunun kararıyla Mısır ve Bahreyn menşeli başvuru konusu ürüne yönelik damping soruşturması açılması kararı alındı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder