adscode
adscode
adscode

Ticaret Bakanlığı: Türkiye'nin İhracatı Artıyor

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Dünya Ticaret Örgütü'nün yayınladığı verilere göre Türkiye'nin ihracatı artmaya devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı: Türkiye'nin İhracatı Artıyor

Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Dünya Ticaret Örgütü'nce yayınlanan 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin dış ticaret istatistiklerine göre, dünya ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6 düşüş gösterdi.

Ancak Türkiye'nin ihracatı ise yüzde 3,6 artış kaydetti ve 63 milyar 603 milyon dolar olarak gerçekleşti.Açıklamada, yıllıklandırılmış dünya ihracatının yüzde 4,2 azalışla 23 trilyon 808 milyar dolara gerilediği belirtildi. Türkiye'nin ise yıllıklandırılmış ihracatının yüzde 0,8 artarak 257,6 milyar dolara ulaştığı ifade edildi. Açıklamada, küresel ihracattaki düşüşe rağmen Türkiye'nin ihracatında artış eğiliminin devam ettiği vurgulandı.

Ticaret Bakanlığı, katma değer, inovasyon ve rekabetçilik odaklı ihracat politikalarıyla Türkiye'nin küresel ticaretteki payını artırmak için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Küresel tedarik zincirindeki konumlarını güçlendirmek için küresel ticaretteki eğilimleri dikkatlice takip ederek kazanımlarını artıracaklarını ifade eden Bakanlık, Türkiye'nin ihracatının yükselişine destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder