adscode
adscode
adscode

Ticaret Bakanlığından Yiyecek ve İçecek Hizmeti Sunan İşletmelere Yönelik Denetimler Devam Ediyor

Ticaret Bakanlığı, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerde tarife ve fiyat listelerinin düzenlenmesi ve denetimleri hakkında açıklama yaptı.

Ticaret Bakanlığından Yiyecek ve İçecek Hizmeti Sunan İşletmelere Yönelik Denetimler Devam Ediyor

Bakanlık, perakende olarak satışa sunulan mal ve hizmetlere ait fiyat etiketleri, tarife ve fiyat listelerine ilişkin düzenlemelerin önemine vurgu yaparak, bu konuda yapılan denetimlerde yaşanan aykırılıklara ve uygulanan cezalara değindi.

Yapılan açıklamada, 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nin hedefinin tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması ve doğru bilgilendirilmesi olduğu belirtildi.

Söz konusu düzenleme kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde 114 bin 567 firma denetlenmiş ve 21 bin 659 aykırılık tespit edilmiştir. Bu aykırılıklar sonucunda ise toplamda 47 milyon 43 bin 348 Türk lirası tutarında idari para cezası uygulanmıştır. Denetimler sonucunda, işletmelerin mevzuata uyum sağlayarak şeffaflık ve güven ortamının sağlandığı gözlemlenmiştir.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, denetim faaliyetlerinin aralıksız devam edeceği ve firmaların belirtilen hususlara dikkat etmeleri gerektiği vurgulanmıştır.

Yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin, tarife ve fiyat listelerinin düzenlemesi ve tüketicilere açık bir şekilde sunulması konusunda gerekli özeni göstermeleri gerektiği belirtilmiştir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder