adscode
adscode
adscode

TİGEM'e bağlı işletmede buğday hasadı başlıyor

TİGEM'e bağlı işletmede verimli arazilerde bu yıl 4 bin 500 ton buğday hasadı hedefleniyor

TİGEM'e bağlı işletmede buğday hasadı başlıyor

TİGEM'e bağlı işletmenin verimli arazilerinde bu yıl başlayan hasatta yaklaşık 4 bin 500 ton buğday üretimi hedefleniyor. Geçen yıl ekimi yapılan ve bu ay olgunlaşan buğdaylar, biçerdöverler ve iş makineleri kullanılarak hasat ediliyor. Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürü Muhammet Altıparmak, 7 bin 700 dekar alanda 4 bin 500 ton mahsul üretmeyi hedeflediklerini belirtti.

Üretilen tohumluk ekmeklik buğdayların Türkiye'nin dört bir yanına dağıtıldığını ifade eden Altıparmak, mahsullerini sertifikalı hububat tohumu olarak değerlendirdiklerini söyledi.

İşletmede sertifikalı flamura-85 ve kate A1 çeşidi buğdayların üretildiğini vurgulayan Altıparmak, bu çeşitlerin ekmeklik kalitelerinin yüksek olduğunu belirtti. Hasat programına katılan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, biçerdöver kullandı ve toprağın verimini düşüren anız yangınları konusunda uyarılarda bulundu. Vali Doruk, çiftçilere anız yakılmasının büyük afetlere yol açabileceğini hatırlattı. Hasat etkinliğine Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin ile Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci de katıldı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder