adscode
adscode
adscode

TİHEK Başkanı Kılıç: Haşema ile Havuza Girmeyi Yasaklayan Kararlar İhlal Teşkil Ediyor

TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nin haşema ile havuza girilmesine izin vermeyen kararlarının ayrımcılık teşkil ettiğini belirtti.

TİHEK Başkanı Kılıç: Haşema ile Havuza Girmeyi Yasaklayan Kararlar İhlal Teşkil Ediyor

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 23.

Ceza Dairesi tarafından haşema ile havuza girilmesine izin vermeyen sanıklar hakkında verilen hapis cezalarının uygun bulunmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıç, TİHEK Kanunu kapsamında ayrımcılığın yasaklandığını ve din temelli ayrımcılığın da bu kapsamda olduğunu belirtti. Haşema ile havuza girilmesine engel olmanın yasaklandığını vurgulayan Kılıç, daha önce TİHEK'in bu konuda verdiği ihlal kararlarına da değindi.

Ayrımcılığın insan haklarına aykırı olduğunu ifade eden Kılıç, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve BM İnsan Hakları Komitesi'nin yorumlarına da atıfta bulundu. TİHEK'in haşema nedeniyle daha önce verdiği 13 ihlal kararına da değinen Kılıç, bu konuda yargı yolu açık olduğunu belirtti.

Başvuruların ücretsiz yapılabileceğini dile getiren Kılıç, mağduriyet durumlarında TİHEK'in resen inceleme yetkisine sahip olduğunu ve bu başvuruların dava sürelerini durdurduğunu da açıkladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin