adscode
adscode
adscode

TİKA Libya'da Çalışmalarına Yasal Zemin Kazandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Libya'da faaliyetlerine yasal zemin kazandı.

TİKA Libya'da Çalışmalarına Yasal Zemin Kazandı

Başkent Trablus'taki Dışişleri Bakanlığı Binası'nda düzenlenen imza töreninde, Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Zeydan, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Güven Begeç, TİKA Başkanı Serkan Kayalar ve TİKA Trablus Koordinatörü Ali Suha Bacanakgil bir araya geldi.

TİKA'nın Libya'daki faaliyetlerinin yasal zemine kavuştuğu mutabakat zaptını imzalayan taraflar, Libya'nın Uluslararası İşbirliği İdaresi Müdürü Eşref e-Taib ve TİKA Başkanı Kayalar oldu.

Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Zeydan, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, TİKA yetkililerinin Libya'ya düzenledikleri ziyaretten onur duyduğunu belirtti.

Mutabakat zaptının, 424 Sayılı Başbakanlık Kararı'na uygun olarak imzalandığını vurgulayan Zeydan, bu adımın iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti. TİKA Başkanı Kayalar ise Libya'da gerçekleştirdikleri projeleri artırmak istediklerini dile getirdi.

Libya'daki TİKA projelerini daha etkin bir şekilde yürütebilmek için bu mutabakat zaptını imzaladıklarını belirten Kayalar, Turgut Reis Külliyesi'nin restore edilmesi için de önemli bir anlaşmaya imza attıklarını açıkladı.

TİKA'nın Turgut Reis Külliyesi'nin restorasyon çalışmalarına başlayacağını söyleyen Kayalar, bu türbeyi Libya Devleti ile işbirliği içinde eski ihtişamına kavuşturacaklarını ifade etti.

TİKA'nın Libya'da faaliyetlerine yasal zemin kazandırarak işbirliğini daha da güçlendirdiği belirtilirken, Turgut Reis Külliyesi'nin restore edilmesiyle de tarihi bir yapı yeniden hayata dönecek. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder