adscode
adscode
adscode

TikTok Lite Ödül Programı AB Dijital Hizmetler Yasasına Uymadığı için Kalıcı Olarak Geri Çekiliyor

AB Komisyonu, TikTok'un AB Dijital Hizmetler Yasasına uymak için TikTok Lite ödül programını kalıcı olarak geri çektiğini açıkladı.

TikTok Lite Ödül Programı AB Dijital Hizmetler Yasasına Uymadığı için Kalıcı Olarak Geri Çekiliyor

AB Komisyonu, TikTok'un AB Dijital Hizmetler Yasasına uymak için TikTok Lite ödül programını AB ülkelerinde kalıcı olarak geri çekmeyi taahhüt ettiğini açıkladı. TikTok Lite'da kullanıcıların platforma arkadaşlarını davet etme gibi işlemleri sonucunda ödüller veriyordu. Ancak AB, bu uygulamaya karşı çocuklar ve kullanıcıların ruh sağlığı üzerindeki endişeler nedeniyle süreç başlatmıştı.

AB'nin geçen yıl yürürlüğe giren Dijital Hizmetler Yasası, TikTok gibi büyük dijital platformlara katı kurallar getirmişti ve kural ihlali durumunda yüksek para cezaları uygulanabiliyor. TikTok Lite ödül programının kaldırılması ve bir daha benzer bir uygulamaya gidilmemesi yasal olarak bağlayıcı hale geldi. Bu taahhütlerin ihlali durumunda ise para cezasıyla karşılaşılacağı belirtildi. TikTok Lite ödül programının geri çekilmesi, AB'nin TikTok'un AB Dijital Hizmetler Yasasına uyma konusundaki kararlılığını gösteriyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder