adscode
adscode
adscode

TİM Başkanı Gültepe: Temmuz Ayı İhracat Rakamları Açıklandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe'nin katılımıyla yapılan toplantıda Temmuz ayı dış ticaret rakamları açıklandı. Gültepe, ihracatın artış gösterdiğini ve en çok ihracat yapılan sektörlerin sıralandığın

TİM Başkanı Gültepe: Temmuz Ayı İhracat Rakamları Açıklandı

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile birlikte Kayseri'de düzenlenen toplantıda temmuz ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Gültepe, ihracatın yılbaşından bu yana dalgalı bir seyir izlediğini ancak temmuz ayında çift haneli bir artış gösterdiğini söyledi.

Temmuz ayında ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,8 artışla 22,5 milyar dolara yükseldiğini belirten Gültepe, ocak-temmuz dönemindeki toplam ihracatın 148,8 milyar dolara ulaştığını ifade etti.

En çok ihracat yapılan sektörler arasında otomotiv, kimya, hazır giyim ve konfeksiyon, çelik ve elektrik-elektronik sektörlerinin olduğunu belirten Gültepe, mücevher sektörünün en fazla artışı gösterdiğini söyledi.

Ayrıca, temmuz ayında hizmet ihracatının 10 milyar dolar civarında gerçekleşmesinin beklendiğini dile getiren Gültepe, ihracatın en çok yapıldığı ülkelerin Almanya, Birleşik Krallık, ABD, Irak ve İtalya olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği'nin toplam ihracattaki payının yüzde 57 olduğunu vurgulayan Gültepe, ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadelesine rağmen ihracatçılara destek olunması gerektiğini ifade etti.

Gültepe, ihracatın artması ve ekonominin büyümesi için alınacak önlemlere inandığını belirterek, ihracatçıların daha iyi koşullarda rekabet edebilmeleri için gerekli adımların atılacağına inancını dile getirdi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder