TİM Dış Ticaret Kompleksi'nde Ödül Töreni Düzenlendi

TİM Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde ihracatın önemi vurgulandı.

TİM Dış Ticaret Kompleksi'nde Ödül Töreni Düzenlendi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlenen 6.

İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, ÇCSİB Başkanı Erdem Çenesiz, ÇCSİB Başkan Yardımcıları Tansu Kumru ve Abdulhamit Akçay ile Birlik üyesi firmalar katıldı.

Törende konuşan Gültepe, Türkiye ekonomisinin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat üzerine kurulu olduğunu belirterek 2028'deki ihracat hedeflerine dikkat çekti.

ÇCSİB Başkanı Çenesiz ise sektörlerin yaşadığı zorluklara rağmen yerli katma değer oranlarını koruduğunu ve ihracatta önemli bir rol oynadıklarını belirtti. Çenesiz ayrıca finansman maliyetlerindeki artışlara dikkat çekerek enflasyonun düşmesiyle birlikte faizlerin de düşmesi gerektiğini vurguladı. Ödül töreninde seramik, çimento, cam sektörlerinin başarıları da ödüllendirildi. Törende 44 firma toplam 74 ödül aldı.