adscode
adscode
adscode

TMO hububat alım fiyatlarını artırdı

Tezcan, TMO'nun belirlediği yeni hububat alım fiyatlarının tarım sektörüne olumlu yansıyacağını açıkladı.

TMO hububat alım fiyatlarını artırdı

Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) belirlediği hububat alım fiyatlarının tarım sektörüne olumlu yansıyacağına işaret etti.

Yeni alım fiyatları ve ek desteklerin çiftçilerin emeğini daha iyi karşılayacağını belirten Tezcan, "TMO'nun bu adımının üreticilerin ekonomik olarak güçlenmesine ve tarımsal üretimde sürdürülebilirliği artırmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. " ifadesine yer verdi. Tezcan, yurt içinde üretilen buğdaydan elde edilen katı undaki ihracat yasağının kaldırıldığını hatırlattı. Ayrıca, buğday ithalatının 15 Ekim 2024'e kadar durdurulduğunu belirtti.

Bu yıl buğday rekoltesinin 20 milyon tona ulaşmasını beklediklerini vurgulayan Tezcan, geçen yıl en yüksek buğday hasadının yaşandığını ve TMO'nun 2023'te 13,5 milyon ton buğday satın aldığını söyledi.

Geçen yıl 3,6 milyon tonun üzerinde ihracat miktarına ulaşılarak tüm zamanların ihracat rekorunun kırıldığını hatırlatan Tezcan, bu yıl özellikle İç Anadolu'da yağışların azalması nedeniyle rekoltede bir miktar düşüş yaşandığını belirtti.

Bu sezon un ihracatında 4 milyon ton barajını zorlayarak önemli seviyede ihracat başarısına ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Tezcan, son 10 yıldır un ihracatındaki dünya lideri konumlarını koruyarak 1,5 milyar doların üzerinde gelir elde edeceklerini belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder