adscode
adscode
adscode

Tokat'ta Şiddetli Yağışlar Ekili Alanlara Zarar Verdi

Tokat'ın Zile, Yeşilyurt ve Sulusaray ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle ekili arazilere büyük zarar verildi.

Tokat'ta Şiddetli Yağışlar Ekili Alanlara Zarar Verdi

Geçtiğimiz günlerde Tokat'ın Zile, Yeşilyurt ve Sulusaray ilçelerinde meydana gelen şiddetli yağışlar, bölgedeki ekili arazilere büyük zarar verdi. Ekili alanlar kullanılamaz hale geldi ve çiftçiler mağdur duruma düştü. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, yaşanan taşkınların ardından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunarak zarar gören çiftçilerle görüştü. Hatipoğlu, "Ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Karadeniz bölgesinde olağanüstü diyebileceğimiz bir doğal afet yaşıyoruz. Devletimiz çiftçinin yanında olacaktır" dedi. Hasar gören ekili arazilerde incelemelerde bulunan Vali Hatipoğlu, özellikle Yeşilyurt ilçesindeki zararın büyük olduğunu belirtti. Bölgedeki çiftçiler de devletin desteğinin kendileri için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Tokat'ta yaşanan bu doğal afet sonrasında, çiftçilerin mağduriyetlerini gidermek için devletin gerekli çalışmaları yapacağı ve çiftçilerin yanında olacağı belirtildi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder