adscode
adscode
adscode

Trabzon Ticaret Borsası Fındık Projesi Hakkında Bilgi Verdi

Trabzon Ticaret Borsası tarafından yürütülen \"Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma\" projesi kapsamında, modern tarım tekniklerinin yaygınlaştırılması için adımlar atıldı. 63 örnek bahçe oluşturularak verim ve kalitenin arttığı gö

Trabzon Ticaret Borsası Fındık Projesi Hakkında Bilgi Verdi

Trabzon Ticaret Borsası tarafından 11 yıl önce başlatılan "Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma" projesi kapsamında, modern tarım tekniklerinin yaygınlaştırılması için örnek fındık bahçeleri oluşturulmasına yönelik adımlar atıldı. Bu kapsamda Trabzon genelinde 63 örnek bahçe oluşturuldu ve bu bahçelerde verim ve kalitenin arttığı gözlemlendi.

Yomra ilçesine bağlı İkisu Mahallesi ile Ortahisar ilçesine bağlı Karakaya ve Yeşilova Mahalleleri başta olmak üzere farklı bölgelerde örnek bahçeler oluşturuldu. Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, proje kapsamında eski fındık bahçelerinin sökülerek yenilenmesinin önemine vurgu yaptı. Yenilenen bahçelerde verimde ve kalitede ciddi artışlar olduğunu belirten Ergan, 63 örnek bahçeden elde edilen yüksek verimin önemine dikkat çekti. Üreticilerden Adnan Kılıç, bahçesini gençleştirerek verimli hale getirdiğini ve kalitenin arttığını belirtti. Muhammed Mazlum ise amcasının örnek çiftçi olarak fındık bahçesinde denenen çeşitli fidan türleri sayesinde daha yüksek verim elde ettiğini paylaştı. Trabzon Ticaret Borsası'nın fındıkta verim ve kaliteyi artırma projesi, bölgedeki fındık üreticilerine önemli bir destek sağlamayı sürdürüyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder