adscode
adscode
adscode

Trakya'dan İyi Bir İhracat Performansı

Trakya bölgesi, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve demir dışı metaller sektörlerinde ihracatta öne çıktı. Temmuz ayında Tekirdağ'dan yapılan ihracat, geçen yıla göre artış gösterdi.

Trakya'dan İyi Bir İhracat Performansı

Trakya bölgesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ile demir ve demir dışı metaller sektörlerinde başarılı bir performans sergiliyor. Temmuz ayında bölgede en yüksek ihracatı, 171 milyon 893 bin 750 dolar ile Tekirdağ gerçekleştirdi. Önceki yıla göre artış gösteren ihracat rakamları dikkat çekiyor. Kırklareli ve Edirne de bölgede önemli birer paya sahip.

Kırklareli'nden yapılan 14 milyon 453 bin 190 dolarlık ihracat ve Edirne'den gerçekleştirilen 6 milyon 431 bin 320 dolarlık dış satım, bölgenin ekonomisine katkı sağlıyor.

Tekirdağ, demir ve demir dışı metaller sektöründe başarılı bir performans sergilerken, Kırklareli ve Edirne hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektöründe öne çıkıyor. Almanya ve Bulgaristan, bölgeden en çok ihracat yapılan ülkeler arasında yer alıyor.

Toplamda ocak-temmuz döneminde 1 milyar 285 milyon 233 bin 830 dolarlık ihracat gerçekleştirilmiş. Trakya'nın ihracat potansiyeli her geçen gün artmaya devam ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder