adscode
adscode
adscode

Trump'a Suikast Girişimi: Gizli Servis Yöneticisi İstifa Etti

ABD'de eski Başkan Trump'a suikast girişimi sonrası yaşanan gelişmeler

Trump'a Suikast Girişimi: Gizli Servis Yöneticisi İstifa Etti

ABD'nin eski Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'a gerçekleştirilen suikast girişimi olayı, ABD'yi sarsmaya devam ediyor. Güvenlik zafiyeti iddiaları nedeniyle ABD Gizli Servisi Direktörü Cheatle istifa etti. Ancak saldırının arkasındaki sır perdesi henüz aydınlatılamadı.

Gizli Servis ve yerel polis, saldırgan Thomas Matthew Crooks'un ateş etmeden önce tespit edilmesine rağmen neden engellenmediği konusunda tartışmalar devam ediyor. Operasyonel başarısızlık suçlamaları ise devam etmekte. Iowa Senatörü Chuck Grassley, Pensilvanya'daki saldırıdan sonra polislerin vücut kamerası görüntülerini yayınladı.

Görüntülerde, Kolluk Kuvvetlerinin saldırganın kanlar içindeki cesedinin yanında durduğu ve saldırıyı gerçekleştiren kişinin teşhis edildiği anlar yer aldı. Gizli Servis ajanı, Crooks'u teşhis ettiklerini doğrulayarak, "Demek adam bu?" diye sordu ve tehditten haberdar olduklarını teyit etti. Ayrıca, saldırganın bir keskin nişancı tarafından tespit edildiği ve fotoğrafının kolluk kuvvetlerine gönderildiği bilgisi paylaşıldı. Gizli Servis ajanı, gözaltına alınan kişiler hakkında da bilgi vererek, "Belki işin içindeler, belki de değiller. Onları görenler bize 'Önce çatıdaki adamı sonra bizi çektiler' dediler. Bu telefonu olan herkesin yapabileceği bir şey. Olayı karıştılar ya da karışmadılar demiyorum" şeklinde konuştu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder