adscode
adscode
adscode

Trump: Mahkemeyi Siyasi Tarafgirlikle Suçladı

Eski ABD Başkanı, 'Sus Payı' Davasında Siyasi Girişim İddiasında Bulundu

Trump: Mahkemeyi Siyasi Tarafgirlikle Suçladı

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, New York'taki 'sus payı' davasında aleyhine hüküm veren mahkemeyi 'siyasi tarafgirlikle' suçladı. Trump, jürinin kendisini suçlu bulmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, devleti 'faşistlikle' itham etti.

Trump, Manhattan'daki Trump Tower'da gerçekleştirilen açıklamada, mahkemenin kararını siyasi girişim olarak nitelendirerek, "Bunu bana yapabiliyorlarsa herkese yapabilirler. Bunlar kötü insanlar. Çoğu durumda bunların hasta insanlar olduğuna inanıyorum" dedi.

Hakkındaki kararın siyasi tarafgirlikle alındığını iddia eden Trump, "Onlar Beyaz Saray ve Adalet Bakanlığı ile tam bir işbirliği içindeler. Bunların hepsi (Joe) Biden ve belki de onun adamları tarafından yapılıyor" diye ekledi.

Trump, kendisine getirilen konuşma yasağı emri altında olduğunu belirterek, "Ben başkanlık için önde gelen kişiyim ve iki cümleyi bir araya getiremeyen bir adam tarafından, bir mahkeme tarafından verilen konuşma yasağı emri altındayım" ifadelerini kullandı.

"Faşist bir devlette yaşıyoruz" diyen Trump, tarihte başka bir ABD başkanına benzer bir muamele yapılmadığını söyledi ve mahkeme yargıcı Juan Merchan'ı çelişkili bir yargıç olarak nitelendirdi.

Trump, binlerce dolar para cezası ödemek zorunda kaldığını ve hapisle tehdit edildiğini belirtti. Ancak, jüri kararının açıklanmasının ardından yaklaşık 39 milyon dolar bağış topladığını dile getirerek, dava sonucunun seçmeni olumsuz etkilemeyeceğini vurguladı.

Eski başkan, ABD başkanlık seçimlerinin yapılacağı 5 Kasım'ı "ülke tarihinin en önemli günü" olarak nitelendirdi. Trump'ın New York'taki 'sus payı' davası, 11 Temmuz 2024'te yapılacak duruşmayla sonuçlanacak.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder