adscode
adscode
adscode

Trump ve Biden arasındaki Eyaleleri Ortaya Koyan Anket Sonuçları

Trump ve Biden'ın son oy oranlarını ortaya koyan anket sonuçlarına göre, salıncak eyaletlerde Trump'ın önde olduğu görülüyor.

Trump ve Biden arasındaki Eyaleleri Ortaya Koyan Anket Sonuçları

SAY 24 tarafından yapılan anket, Trump ve Biden'ın salıncak eyaletlerdeki son oy oranlarını ortaya koydu.

Anket sonuçlarına göre, ABD'de başkanlık seçimlerinin belirlenmesinde kilit rol oynayan Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Carolina, Pensilvanya ve Wisconsin eyaletlerinde Trump'ın önde olduğu görüldü. En büyük fark Arizona'da ortaya çıkarken, diğer eyaletlerde de Trump'ın Biden'a karşı üstünlüğü sürüyor. Anket sonuçlarına göre, seçimlere katılacak olanlar arasında henüz kararını veremeyenlerin oranı yüzde 10 civarında. Ayrıca bağımsız aday Robert F. Kennedy Jr. 'ye oy vermeyi düşünenlerin oranı ise yüzde 3 ile 5 arasında değişiyor. Ankette dikkat çeken bir diğer nokta ise, Demokrat Senato adaylarının Trump'ın gerisinde kaldığı eyaletlerde ise yarışın tersine olduğudur. Anket, 4-12 Temmuz tarihleri arasında 7 eyalette yaklaşık 1000 katılımcıyla gerçekleştirildi.

ABD'de yapılan Başkanlık veya ara seçimlerde kritik öneme sahip olan salıncak eyaletler, her dönem Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında gidip gelmektedir. Partiler, kampanya çalışmalarını bu eyaletlerde yoğunlaştırarak seçimlerini belirlemeye çalışmaktadır. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder