adscode
adscode
adscode

TÜBİTAK UZAY Enstitüsü Müdürü Mehmet Nefes'ten Türksat 6A Uydusu Değerlendirmesi

TÜBİTAK UZAY Enstitüsü Müdürü Mehmet Nefes, Türksat 6A uydusunun fırlatılmasının ardından yapılan değerlendirmeyi paylaştı. Uyduyla ilgili ilk sağlık verilerinin alındığını ve yörünge transfer yolculuğunun başarılı bir şekil

TÜBİTAK UZAY Enstitüsü Müdürü Mehmet Nefes'ten Türksat 6A Uydusu Değerlendirmesi

TÜBİTAK UZAY Enstitüsü Müdürü Mehmet Nefes, Türksat 6A uydusunun fırlatılmasının ardından yapılan değerlendirmeyi AA muhabiriyle paylaştı. Nefes, Sabaha karşı 02. 30'da başarıyla fırlattıkları uydunun yörünge transfer yolculuğuna başladığını ve ilk sağlık verilerinin 67. dakikadan itibaren alındığını söyledi. Uydunun bütün alt sistemlerinin nominal şekilde çalıştığını ve herhangi bir anomalinin olmadığını belirtti. Nefes ayrıca, Türksat 6A'nın yörünge transfer sürecinin yaklaşık 12 gün süreceğini ve bu süreçte 5 büyük ateşleme gerçekleştirileceğini ifade etti. Bu sürecin kritik ve ilk defa deneyimledikleri bir süreç olduğunu vurgulayan Nefes, ekiplerin detaylı yörünge hesabı yapacaklarını söyledi.

Türk mühendislerin başarıyla gönderdiği Türkçe komutun anlamını da vurgulayan Nefes, "Uydumuz fırlatmaya hazır" komutunu Türkçe olarak ileterek gururlarını paylaştı. Türksat 6A'nın planlanan şekilde yer sabit yörüngeye ulaşacağını ve başarılı bir şekilde tamamlanacağını umut ettiğini belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder