adscode
adscode
adscode

TÜBİTAK ve Gana Arasında Yenilikçi İşbirliği Protokolü

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gana'da yapılan WAITRO toplantısında Gana Cumhurbaşkanı ve Çevre Bakanı ile bir araya gelerek bilim ve teknoloji alanındaki işbirliğine dair protokol imzaladı.

TÜBİTAK ve Gana Arasında Yenilikçi İşbirliği Protokolü

92. Dünya Endüstriyel ve Teknolojik Araştırma Kuruluşları Birliği (WAITRO) Yönetim Kurulu Toplantısı, Gana'nın başkenti Akra'da gerçekleştirildi. Toplantıya, WAITRO ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da katıldı. Mandal, Gana Cumhurbaşkanı Mahamudu Bawumia ile yaptığı görüşmede Türkiye ile Gana arasındaki stratejik işbirliğinin önemini vurguladı. Ayrıca, Türkiye ve Gana arasında gelecekteki ortaklıkların değerlendirildiği belirtildi.

Daha sonra Mandal, Gana Çevre, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanı Ophelia Mensah Hayford ile bilim, teknoloji ve yenilik alanında işbirliğini güçlendirmek amacıyla bir protokol imzaladı. Mandal, protokolün TÜBİTAK ve Gana arasında ortak araştırma ve geliştirme projeleri ile yenilikçi çalışmaları desteklemeyi hedeflediğini belirtti. Mandal, protokolün iki ülkenin bilim ve teknoloji kapasitesini artırarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamasını umduklarını ifade etti.

Ayrıca, "Bilimde ve teknolojide sınırların çok ötesinde attığımız adımlarla geleceği birlikte şekillendirmeye ve birlikte başarmak için çalışmaya devam edeceğiz. " dedi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder