adscode
adscode
adscode

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamları üzerine açıklama yapıldı

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamları ve dezenflasyon süreci hakkındaki açıklamalar

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamları üzerine açıklama yapıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Haziran ayı enflasyonu yüzde 1,64 olurken, genel enflasyon ise 71,60'a geriledi. Mayıs ayında enflasyon yıllık bazda yüzde 75,45 olarak açıklanmıştı.

Verilere göre, aylık enflasyon 2023'ün Mayıs ayından bu yana en düşük seviyede gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise, 8 ay sonra ilk kez düşüş kaydetti. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dezenflasyon sürecinin başladığını belirtti.

Mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin ima ettiği enflasyon eğilimi yıl sonu hedefiyle uyumlu olduğunu ifade etti. Ayrıca, yüzde 1,64'lük aylık haziran verisinin yüzde 22'lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ettiğini vurguladı.

Bakan Şimşek, finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi gibi alanlarda elde edilen başarıların dezenflasyon konusunda da belirgin şekilde görüleceğini ve fiyat istikrarına ulaşana kadar programlarını kararlılıkla uygulayarak kalıcı refah artışını sağlayacaklarını belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder