adscode
adscode
adscode

TÜİK Verilerine Göre Haziran Ayında Fiyatlar Değişti

Geçen ayın fiyat değişimleri TÜİK verilerine göre açıklandı. Su, meyve ve yolcu taşımacılığı fiyatları artarken, patates ve yumurta fiyatları düştü.

TÜİK Verilerine Göre Haziran Ayında Fiyatlar Değişti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, haziran ayında kara yolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığı fiyatları yüzde 12,69 arttı. Su (şebeke suyu) fiyatları ise yüzde 8,47 artış gösterdi.

Diğer yandan, en fazla fiyat düşüşü yüzde 8,03 ile patates ve bazı yumru bitkilerde gerçekleşti. Yumurta ve yumurta ile ilgili ürünlerde ise yüzde 6,57'lik bir düşüş yaşandı.

Haziranda fiyatları en fazla artan diğer ürünler arasında oteller, pansiyonlar ve diğerleri yüzde 6,67, demir yolu ile şehir içi yolcu taşımacılığı yüzde 6,15 ve ekmek yüzde 5,94 artış gösterdi. En fazla düşen ürünler arasında ise dana eti yüzde 2,29, kuzu eti yüzde 2,05 ve erkek ayakkabısı yüzde 1,73 oranında fiyat düşüşü yaşandı.

TÜİK'in tüketici fiyatları endeksine göre, haziranda aylık bazda fiyatları en fazla artan ve azalan ürünler sırasıyla şu şekilde:En fazla artanlar:- Kara yolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığı %12,71- Su (şebeke suyu) %12,69- Taze meyveler %8,47En fazla düşenler:- Patates ve bazı yumru bitkiler -8,03- Yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler -6,57- Dana eti -2,29.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder