adscode
adscode
adscode

Tüketici Korunması Kanunu Tasarısı TBMM Komisyonunda Kabul Edildi

Tüketici haklarını korumayı amaçlayan kanun tasarısı kabul edildi. Yanıltıcı reklamlara cezalar artıyor, doğrudan satış yöntemi kanunlaşacak ve elektronik ticarete düzenleme getirilecek.

Tüketici Korunması Kanunu Tasarısı TBMM Komisyonunda Kabul Edildi

Tüketiciyi korumayı amaçlayan kanun tasarısı TBMM Komisyonunda kabul edildi. Tasarı, tüketicilerin ekonomik çıkarlarını koruyarak zarara uğramalarını engellemeyi hedefliyor. Yanıltıcı reklam ve haksız ticari uygulamalar için belirlenen idari para cezaları artırılarak caydırıcılığın sağlanması amaçlanıyor. Aldatıcı reklam ve ticari faaliyetlerde bulunanlara uygulanacak cezalar 10 kat artırılacak. Yerel platformlarda haksız ticari uygulamalarda bulunanlara tedbirler uygulanacak. Doğrudan satış yöntemi de kanunlaşacak.

Doğrudan satış şirketlerinin sermaye şirketi olarak kurulamayacağı düzenleme ile saadet zinciri olarak nitelendirilen yasadışı satışların önüne geçilecek. Ayrıca, Bankacılık Kanunu'nda da değişiklik yapılarak tüketicilerin konut kredisi gibi işlemleri online olarak gerçekleştirebilmesi sağlanacak. Elektronik ticarette düzenleme yapılacak ve pazar yerleri üzerinden yurt dışına yapılan satışlar teşvik edilecek. Elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcıların iş hacmi üzerinden indirim imkanı getirilecek.

Son olarak, TENMAK'ın gelirlerine ilişkin düzenleme yapılarak kurumun gelir kaynakları belirlenecek ve insan kaynağı geliştirilmesi için ödül ve burslar verilebilecek. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder