adscode
adscode
adscode

Tüm Bel-Sen Üyeleri İzmir'de İş Bıraktı

Tüm Bel-Sen üyeleri, İzmir'de gerçekleştirdikleri eylemle toplu sözleşme taleplerini dile getirdi.

Tüm Bel-Sen Üyeleri İzmir'de İş Bıraktı

İzmir Kültürpark'ta bir araya gelen Tüm Bel-Sen üyeleri, belediye hizmet binalarını dolaşarak slogan attı ve CHP İl Başkanlığı önüne yürüdü.

Burada açıklama yapan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, yaklaşık 1 aydır devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşı sağlanamadığı için eylemlerine devam ettiklerini belirtti.

Keleş, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay'ın CHP Genel Merkezine sorumluluk attığını ve 2 yıl boyunca enflasyon oranında zam olmadan bir toplu sözleşmenin uygun görüldüğünü aktardı. Keleş, bu durumu kabul etmediklerini ve CHP'nin emekçilerin haklarını savunması gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in maaş zamları konusunda iktidarı eleştirdiğini ancak kendilerine sıfır zam dayatıldığını belirten Keleş, "Özgür Bey hükümete 'küfeyi taşımaya razıyız' demişti. Biz de buraya küfeyle geldik. Siz bu küfenin içindeki yumurtaları kırdınız. Emekçilerin hakkından elinizi çekin. " dedi. Keleş, Tugay'a çağrıda bulunarak demokratik bir şekilde sözleşme masasının kurulmasını ve taleplerin müzakere edilmesini beklediklerini ifade etti. Açıklamanın ardından Keleş, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile görüşerek taleplerini iletti. Grup, Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamının bulunduğu Egemenlik Binası önüne yürüyerek eylemlerini sürdürdü. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin