adscode
adscode
adscode

TÜRASAŞ Milli Elektrikli Tren Seti ve Hızlı Tren Projeleri Hakkında Güncel Bilgiler

TÜRASAŞ'ın geliştirdiği Milli Elektrikli Tren Seti ve Hızlı Tren projeleri hakkında son gelişmeler

TÜRASAŞ Milli Elektrikli Tren Seti ve Hızlı Tren Projeleri Hakkında Güncel Bilgiler

TÜRASAŞ, İstanbul Sanayi Odası'nın "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023" araştırması sonuçlarına göre önemli bir başarı elde etti. TÜRASAŞ, 64 basamak yükselerek sanayinin dev şirketleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

3 bölge müdürlüğünde yaklaşık 4 bin personelle faaliyet gösteren TÜRASAŞ, milli ve yerli teknolojiler kullanarak demir yollarını modernize etmeye devam ediyor.

TÜRASAŞ'ın en dikkat çeken projelerinden biri olan Milli Elektrikli Tren Setleri, Avrupa Birliği Demiryollarında Karşılıklı İşletilebilirlik Sertifikasına sahip olarak üretiliyor. 5 araçtan oluşan her set, 324 yolcu kapasitesine sahip ve uluslararası standartlarda tasarlanmıştır. Ayrıca TÜRASAŞ tarafından geliştirilen milli yük vagonları da intermodal yük taşımacılığında tercih edilen bir model olarak öne çıkıyor.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamasına göre, Tasarım çalışmaları final aşamasına gelen Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti'nin prototip üretimine yönelik süreçler başlamış durumda. 2025 yılında raylara inecek olan tren, saatte 225 kilometre hıza uygun ve 8 araçlı olarak üretilecek. Ayrıca TÜRASAŞ, Eskişehir-5000 projesi kapsamında yerli ve milli yeni nesil elektrikli anahat lokomotifini geliştirdi. 5 megavat gücünde ve saatte 140 kilometre hıza sahip olan lokomotif, TCDD Taşımacılık AŞ'nin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmıştır. Projede kullanılan yerli malzemeler sayesinde ekonomiye ve cari açığın azaltılmasına da katkı sağlanmıştır. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder