adscode
adscode
adscode

Turizm Gelirleri Rekor Kırdı! Bakan Ersoy Açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılı ilk 6 aylık turizm verilerini açıkladı. Türkiye'nin turizm gelirleri rekor bir seviyeye ulaştı.

Turizm Gelirleri Rekor Kırdı! Bakan Ersoy Açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile 2024 yılı ilk 6 aylık turizm verilerini açıkladı. Bakan Ersoy, yılın ilk 6 ayında 23,7 milyar dolarlık rekor turizm geliri elde edildiğini duyurdu.

Turizm gelirlerindeki rekorların sonraki çeyreklerde de görüleceğini vurgulayan Bakan Ersoy, yıl sonu hedeflerinin 60 milyar doları aşabileceğini belirtti.

Yabancı ziyaretçilerde kişi başı gecelik harcamanın arttığını, ortalama kalış süresinin hedeflerin üzerinde gerçekleştiğini açıklayan Bakan Ersoy, ziyaretçi sayılarının da rekor seviyelere ulaştığını belirtti. Özellikle Rusya, Almanya ve Birleşik Krallık'tan gelen ziyaretçi sayılarının önemli olduğunu vurguladı. Bakan Ersoy, Ege turizm merkezlerinin geliştirilmesi ve sezonun 12 aya yayılması için yapılan projelerin önemine değindi. Ancak yerel yönetimlerin siyasi nedenlerle bu projelere engel olmasıyla ilgili sıkıntıların yaşandığını ifade etti.

Son olarak Kariye Camii'nin turistik ziyaretler için uygulanan ücretin kişi başı 20 euro olacağını duyuran Bakan Ersoy, turizm konutlarıyla ilgili de bilgi verdi. Yaklaşık 40 binin üzerinde konutun turizm amaçlı hizmet vereceğini söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder