adscode
adscode
adscode

Turizm Sektöründe Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Yaz aylarında turizm sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların dikkat etmesi gereken konular hakkında yapılan açıklama.

Turizm Sektöründe Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte turizm sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların yürüttüğü reklam ve tanıtım faaliyetlerinde tüketicilerin dikkat etmesi gereken hususlar belirtiliyor.

Bakanlık açıklamasında, tüketici olarak tercih yaparken sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden gelen tatil tekliflerinde yer alan tesis resimleri ve kurumsal logo gibi unsurların doğruluğunun sorgulanması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, tercih edilen seyahat acentesi veya turizm tesisinin kayıtlı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Paket turlarda yaşanan sorunlar nedeniyle tüketicilerin fesih hakkına da değinilen açıklamada, paket turun başlamasından en az 30 gün önce bildirimde bulunularak fesih hakkının kullanılabileceği hatırlatılıyor. Ayrıca, tüketici hakem heyetleri ve tüketici mahkemelerinin bireysel tüketici uyuşmazlıklarında çözüm sağlayabileceği vurgulanıyor.

Tüketicilerin dikkatli olması gereken noktaları içeren bu açıklama, turizm sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar ve tüketiciler arasındaki bilinçlenmeyi artırmayı amaçlıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder