adscode
adscode
adscode

Turizm Sektöründe Fiyat Düşüşleri Devam Ediyor

Turizm sektöründe yaşanan hareketsizlik nedeniyle oteller ve restoranlar fiyat indirimlerine devam ediyor. Çeşme-Bodrum gibi gözde tatil beldelerindeki restoranlar da müşteri kaybı yaşarken, fiyatları düşürmeye başladı.

Turizm Sektöründe Fiyat Düşüşleri Devam Ediyor

Bu yıl turizm sektörü yüksek sezonda beklediği hareketi bulamadı. Boş kalan odalarını fiyat kırarak doldurmaya çalışan otellerin ardından şimdi de restoranlar geri adım atmaya başladı. Yunan Adaları'ndaki restoranların menüleriyle sıkça kıyaslanan tatil beldelerindeki restoranlarda müşteri kaybı hızlandı, masalar boş kaldı.

Bu durum karşısında Çeşme-Bodrum gibi gözde tatil beldelerinde bazı restoranlar adisyon-servis ücretini kaldırırken bazıları da yüzde 10-20 oranında indirimlere başladı.

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, ilçede lüks, orta ve alt segment olmak üzere farklı kategorilerde restoranların olduğunu belirterek, orta ve alt segmentin müşteri trafiğinde düşüş olduğunu ifade etti. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl de, restoranların müşteri trafiğinin yüzde 40 düştüğünü söyledi.

Fiyatların yüksekliğine tepki gösteren müşterilerin arttığını belirten Bingöl, Türkiye'de fiyat kavramının değiştiğini ve hizmet farkının önemli olduğunu vurguladı.

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmecileri Derneği (TÜRYİD) Başkanı Kaya Demirer ise, sezonluk iş yapan işletmelerin talepte yaşanan düşüş nedeniyle fiyat indirimlerine gitmek zorunda kaldığını ifade etti.

Maliyetlerin yükseldiğini ve sektörün enflasyon içinde en yüksek paya sahip olduğunu belirten Demirer, maliyetleri düşürmek için hükümetin desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Çeşme'de bulunan Shine Hospitality CEO'su Ayça Bilgin ise, Çeşme'nin durgun bir sezon geçirdiğini ve otellerin boş kaldığını söyledi.

Sokakların dolu olmasına rağmen restoranların boş olmasının maliyetlerin yüksekliği nedeniyle olduğunu belirten Bilgin, fiyat indirimlerinin çok büyük olmadığını ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder