adscode
adscode
adscode

Turizm Sektöründe İndirim Fırsatları Devam Ediyor

Turizm sektöründe yaşanan doluluk sorunlarına çözüm olarak oteller ve restoranlar indirim fırsatları sunuyor.

Turizm Sektöründe İndirim Fırsatları Devam Ediyor

Turizm sezonunun yoğun geçtiği bölgelerdeki oteller bu yıl istedikleri doluluk seviyelerine ulaşamayarak çareyi indirim yapmakta buldular. Fiyatlar, erken rezervasyon fiyatlarının bile altına indi. Yerli ve yabancı turistlerin pahalılıktan şikayet etmeleri üzerine oteller yüzde 50'ye varan indirimler yaptılar. Restoranlarda da benzer bir durum yaşandı. Yüksek sezonda müşteri trafiği yüzde 50 düşerken, masalar boş kaldı. Bu nedenle restoranlar da indirim başlattı. Bazıları servis ücretini kaldırırken, bazıları da yüzde 10-20 arasında indirim uyguladı.

Turizm sektöründeki bu gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği İzmir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Kıvanç Meriç, turizmcilerin 2024 yılına umutla başladığını belirtti. Ancak Temmuz ayının beklentileri karşılamadığını ve fiyat avantajının kaybolduğunu ifade etti.

Meriç, önümüzdeki yıl için de şimdiden önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, döviz kurlarının sıkı bir şekilde takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Turizm sektöründe fiyatların yavaş yavaş düşmeye başladığını belirten Meriç, henüz tatil planı yapmamış olan tatilcilerin Eylül ve Ekim aylarında fırsatları değerlendirebileceğini söyledi. Eylül ayında yüzde 15-20, Ekim ayında ise yüzde 30-35 arasında fiyat düşüşleri beklediklerini ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder