adscode
adscode
adscode

Türk-Amerikan İlişkilerinde Önemli Adımlar: 15 Temmuz Günü 4 Eyalet Tarafından Resmen Tanındı

TASC'ın girişimleriyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün Texas, Idaho, Ohio ve Georgia'da resmen tanındığı açıklandı.

Türk-Amerikan İlişkilerinde Önemli Adımlar: 15 Temmuz Günü 4 Eyalet Tarafından Resmen Tanındı

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC), yaptığı açıklamada, TASC'ın girişimleriyle, Texas'ın başkenti Austin, Idaho'nun başkenti Boise, Ohio'daki Dayton ile Georgia'daki Columbus kentlerinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tanıdığını belirtti.

TASC Başkanı Avukat Seyit Şahin, kentlerin "tanıma beyannamelerini" teslim aldığını ifade ederek, ABD'nin başkenti Washington Belediyesi ve Maryland eyaletine bağlı Baltimore Belediyesinin, geçen sene 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tanıdığını hatırlattı. Şahin, ABD'de şu an toplam 6 eyaletin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tanıdığını belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinden memnun olduğunu aktaran Şahin, Türk-Amerikan toplumu olarak bu adımları memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Özellikle Texas eyaletinde FETÖ'nün en fazla sayıda okuluna ev sahipliği yapıldığını düşünüldüğünde, bu kararların öneminin daha da arttığını vurgulayan Şahin, Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin olumlu yönde ilerleyeceğine inandığını belirtti.

Şahin ayrıca, NATO Zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmesinden olumlu bir tablonun çıktığını ve bu görüşmenin ilişkileri daha da güçlendireceğine inandığını dile getirdi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder