adscode
adscode
adscode

Türk çift 6 aylık macerasını böyle anlattı! Kadın-erkek herkes sokakta uyuyor

Dijital içerik üreticisi olan Uneys ve Yüsra, Türkiye’den binlerce kilometre uzakta Afrika'da kendilerine yeni bir hayat kurdu. Üniversite öğrencisi olan çift ticaret yaparak 6 aydır Nijer'de yaşıyor.

Türk çift 6 aylık macerasını böyle anlattı! Kadın-erkek herkes sokakta uyuyor

Pandemi başlamadan birkaç ay önce evlenen Uneys-Yüsra çifti, 6 aydır Afrika Nijer’de yaşıyor. Daha öncesinde Ankara’da yaşam süren ve hâlâ orada kurulu bir düzenleri olan aile, Türkiye’deyken de e-ticaretle uğraşıyordu. Afrika'ya gitme sebepleri de yine ticaret olan çift, Nijer’de yeni bir mağaza açarak tüm düzenlerini buraya taşıdı. Ailelerinin de bu durumu çok iyi karşıladıklarını söyleyen çift, “Yeni bir kültür görecek olmamız, böyle bir maceraya atılmamız onları da heyecanlandırdı” yorumunda bulundu.

BEYAZ EŞYALARINI TÜRKİYE'DEN KONTEYNERLE GETİRDİLER

Uneys-Yüsra çifti Nijer’de bir apartman dairesinde yaşıyor. Elektrik, su, kira hepsini toplu şekilde ödüyorlar. Geniş üç odalı bir evleri ve büyük bir terasları var. En üst katta oldukları için terastan ağaçları ve çölü bir arada izleme şansına da sahipler. Geçici olarak burada oldukları için çok fazla eşya satın almadılar. Yerel halkın kullandığı sedirleri koltuk olarak kullanıyorlar. Tozdan ötürü kullanımı kolay olsun diye de yerlerde hasır halılar mevcut. Yatakları, bez dolapları ve kendi yaptıkları ahşap rafları bulunuyor. Beyaz eşyalarını da Türkiye'den konteynere yükleyerek getiren çift, bulaşık makinesi getirmenin yaptıkları en mantıklı şeylerden biri olduğunu düşünüyor

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder