adscode
adscode
adscode

Türk Devletleri Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısında Gündem Değerlendirildi

Türk Devletleri Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında, Gazze'deki durum, Rusya-Ukrayna savaşı ve diğer bölgesel sorunlar ele alındı.

Türk Devletleri Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısında Gündem Değerlendirildi

Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katılan Bakan Fidan, gündemdeki konuları değerlendirdi. Toplantıda Gazze’deki mevcut durum, Rusya-Ukrayna savaşı ve bölgesel problemler ele alındı.

Bakan Fidan, "Küresel güç rekabetinin coğrafyamıza sirayet etmesini önlemek için saflarımızı sıklaştırmalı; imkanlarımızı müşterek refahımız için kullanmalıyız. Bölgesel sahiplenme ve işbirliği, müşterek çalışmalarımızın temel ilkesi olmalıdır. Alfabe birliğimizi tesis etmeliyiz ve soydaşlarımızın kimliklerini korumalarına yardımcı olmalıyız" şeklinde konuştu. Bakan Fidan ayrıca Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki müzakerelere değinerek, "Müzakerelerin barış anlaşmasıyla sonuçlanmasını temenni ediyoruz. Batılı ülkelerin dengesiz tutumundan memnuniyetsiziz ve Azerbaycan'a tam destek vermeye devam edeceğiz" dedi. Gazze’deki insanlık dramına da değinen Fidan, "Türk Dünyası, Gazze’de yaşananlara sırtını dönemez. Uluslararası hukuku ihlal eden saldırılara karşı destek verilmelidir" ifadelerini kullandı. Rusya-Ukrayna savaşı konusunda ise, "Kalıcı barış için geniş çaplı çabaların olması gerektiğini düşünüyoruz. Kutuplaşmayı önleyecek bir barış platformu kurulmalıdır" şeklinde konuştu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin