adscode
adscode
adscode

Türk Halkının İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Ölümüne İlişkin Düşünceleri

Türk halkının İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümü hakkındaki görüşleri Areda Survey tarafından açıklandı.

Türk Halkının İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Ölümüne İlişkin Düşünceleri

Areda Survey araştırma şirketi, Türk halkının İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümüne ilişkin düşüncelerini ortaya koyan bir araştırma sonuçlarını paylaştı.

2 bin 503 kişiyle gerçekleştirilen araştırmaya göre, Türk halkının büyük çoğunluğu (%76,5) İbrahim Reisi'nin ölümünü sıradan bir kaza değil iç veya dış güçlerin gerçekleştirdiği bir suikast olarak değerlendiriyor. Helikopter enkazının Türkiye'den gönderilen İHA'lar sayesinde bulunmasını ise toplumun %55,2'si gururla karşılıyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında meydana gelen helikopter kazasında İran Dışişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı'nın bulunduğu helikopterin düşmesi ve sonrasında yaşanan arama kurtarma çalışmaları Türkiye kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Areda Survey araştırmasına göre, Türk halkının %41,3'ü bu kazayı İran dışındaki ülkelerin bir suikastı olarak görürken, %34,7'si yine suikast olduğunu düşünüyor ancak İran içindeki güçleri işaret ediyor. %23,5'i ise sıradan bir kaza olduğunu düşünüyor. İbrahim Reisi'nin helikopter enkazını bulan Türk İHA'ları konusunda da Türk halkının görüşleri soruldu. %44,8'i bu yardımı normal karşılarken, %55,2'si Türk İHA'ları tarafından enkazın bulunmasıyla gurur duyuyor. Araştırma, 28-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde 2. 503 kişiyle gerçekleştirildi ve kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği kullanıldı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin