adscode
adscode
adscode

Türk heyeti Nijer ziyareti için hazırlıklarını tamamladı

Türk heyeti Nijer ziyaretiyle ilgili detaylar

Türk heyeti Nijer ziyareti için hazırlıklarını tamamladı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye'den önemli bir heyet Nijer'i ziyaret etmeye hazırlanıyor.

Heyette, Bakan Fidan'ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar yer alıyor.

Görüşmelerde, ikili siyasi ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve çeşitlendirilmesi, Sahel bölgesindeki güncel gelişmeler ve bölgesel konular ele alınacak. Nijer'deki son siyasi gelişmeler de değerlendirilecek.

Türkiye ile Nijer arasındaki ilişkilerin önemi vurgulanırken, Nijer Başbakanı Ali Mahamane Lamine Zeine'nin Türkiye ziyareti ve bu ziyaretin ardından gerçekleşecek olan Türk heyetinin Nijer ziyareti arasındaki bağ da belirtiliyor. Türkiye'nin Nijer'deki mevcudiyeti ve yatırımları, özellikle enerji, madenler, hizmetler ve müteahhitlik sektörlerindeki projeler dikkat çekiyor. Sağlık alanında faaliyet gösteren Türk hastaneleri ve Maarif Vakfı'nın okulları da ülkeye önemli katkılar sağlıyor. Türk heyetinin Nijer ziyareti, ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesine ve işbirliğinin artırılmasına katkı sağlayacak. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin