adscode
adscode
adscode

Türk-İslam Okçuluğu Yazma Eser Sergisi Rami Kütüphanesi'nde Ziyarete Açıldı

Rami Kütüphanesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ve Okçular Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Türk-İslam Okçuluğu Yazma Eser Sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Türk-İslam Okçuluğu Yazma Eser Sergisi Rami Kütüphanesi'nde Ziyarete Açıldı

Rami Kütüphanesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ve Okçular Vakfı işbirliğiyle hazırlanan 'Türk-İslam Okçuluğu Yazma Eser Sergisi' ziyarete açıldı.

Serginin açılışında, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, İstanbul Valisi Davut Gül, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Ferruh Özpilavcı ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek sergi, sanatseverlerle buluştu.

Sergide, Türk-İslam medeniyetinin önemli unsurlarından biri olan okçuluğun teknik, tarihi, kültürel ve sanatsal yönlerini içeren el yazmaları, levhalar, murakkaların yanı sıra, okçuluk malzemeleri de sergilendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı kütüphanelerden seçilen 31 el yazması kitap, 2 levha ve 3 murakka da ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Sergide, Memlük, Osmanlı Cihan Devleti ve Safevi dönemi okçuluğunu yansıtan eserlerin yanı sıra, Selahaddin-i Eyyubi'ye ithaf edilen Tabsıratü Erbabi'l-Elbab, Alaeddin Tayboğa el-Eşrefi el-Beklemişi'nin savaş okçuluğunu işlediği eser ve Bahtiyarzade Hacı Hasan Çelebi'nin Osmanlı döneminde yazdığı risale gibi önemli metinler de yer aldı. Ayrıca, okçuluğa dair minyatürler de sergide görülebilecek. Sergi, 4 Kasım tarihine kadar her gün ziyaretçilerini ücretsiz olarak ağırlayacak.

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, konuşmasında Türk-İslam okçuluğunun önemine vurgu yaparak, gelecek nesillere tarihi ve kültürel değerleri doğru şekilde aktarmanın önemine dikkat çekti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin