adscode
adscode
adscode

Türk Lirası Değer Kazanmaya Devam Ediyor

Deutsche Bank raporuna göre, Türk lirası dünya genelinde en iyi performans gösteren para birimi olmaya devam ediyor. Yatırımcılar için Türk devlet tahvilleri cazip hale geliyor.

Türk Lirası Değer Kazanmaya Devam Ediyor

Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska, Ekonomist Yiğit Onay ve Araştırmacı Ankit Jain'in kaleme aldığı "Türkiye sabit getirisi: şimdi ya da asla" başlıklı araştırma notunda, Türk lirasının marttaki faiz artışından bu yana dünya genelinde en iyi performans gösteren para birimi olduğu belirtildi. Raporda, kısa vadeli tahvillerin güçlü bir ralli yaptığı ve bu durumun sadece bir başlangıç olduğu vurgulandı. Yerel tahvillerin hala cazip giriş seviyeleri sunduğuna inanıldığı ifade edildi. Özellikle enflasyonun mayısta zirveye ulaştığı ve gelecek aylarda güçlü bir dezenflasyonun gerçekleşeceği öngörüldü. Aynı zamanda iç talepteki zayıflama, faiz artışları ve daha sıkı kredi koşullarıyla birlikte enflasyonu aşağı yönlü etkileyeceği belirtildi.

Türk lirasındaki reel değerlenme ve iç talepteki beklenen yavaşlamanın enflasyonun düşüşüne katkıda bulunacağı ve ağustosta enflasyonun keskin şekilde düşmesinin beklendiği ifade edildi.

Son olarak, raporda yurt içi varlıklardaki arzın düşük seyretmesi, pozisyonların düşük seviyelerde olması ve enflasyon beklentilerinin düzelmesiyle tahvil getirilerinin cazip hale geleceği ve Türk devlet tahvillerine yatırım yapılması önerildi.

İsviçreli varlık yönetim şirketi Pictet Asset Management'in de Türk tahvillerine yatırım desteğini artırdığı ve uzun vadeli lira tahvilleri almaya başladığı belirtilmişti..

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder