adscode
adscode
adscode

Türk Mühendislerinden Yapay Zeka Başarısı

Cranfield Üniversitesi'nde eğitim alan Türk mühendislerin geliştirdiği yapay zeka teknolojisi, savaş uçaklarının performansını artırabilir.

Türk Mühendislerinden Yapay Zeka Başarısı

Türk mühendisler, Cranfield Üniversitesi'nde yapay zeka üzerine aldıkları eğitimi jetlerin it dalaşı yapay zekalarını geliştirmek için kullandılar. Bu alandaki bilgilerini projelerine entegre eden mühendisler, pilotlara savaşta stratejik bilgi sunmayı amaçlıyor. Geliştirilen yapay zeka, simülasyonları daha gerçekçi hale getirerek pilotların kararlarını iyileştirmelerine yardımcı oluyor.

Aynı zamanda pilotların bilgi yükünü hafifleten yapay zeka, hangi hareketlerin yapılması gerektiği ve ne zaman hızlanıp yavaşlanacağı konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Savaş uçaklarının performansını artırabilen bu teknoloji, gerçek savaş koşullarında ne kadar etkili olacağı henüz kesin değil. Ancak Türk mühendislerin geliştirdiği yapay zeka, pilot eğitimleri ve simülasyonlar için önemli bir araç olarak öne çıkıyor. Türk mühendislerin başarısı İngiltere basınında da gündem oldu. BBC'nin teknoloji muhabiri Michael Dempsey, Türk mühendislerin geliştirdiği teknolojiyi övgülerle kaleme alarak bu başarının önemine dikkat çekti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder