adscode
adscode
adscode

Türk Müteahhitlik Firmaları Yılın İlk Yarısında Yurt Dışında Yüksek Başarı Elde Etti

Türk müteahhitlik firmalarının yılın ilk yarısında yurt dışında üstlendiği projeler hakkında detaylı rapor

Türk Müteahhitlik Firmaları Yılın İlk Yarısında Yurt Dışında Yüksek Başarı Elde Etti

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yılın ilk yarısına ilişkin "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nu yayımladı.

Raporda, Türk firmalar tarafından yakından takip edilen Kalkınma Yolu Projesi'nin en az 15 milyar dolar tutarında olacağına dikkat çekilirken, Irak'ın en az 5 milyar dolar tutarında proje üstlenilebilecek bir pazar olarak öne çıktığı belirtildi. Raporda, Türk müteahhitlik firmalarının oluşturacağı konsorsiyumlar tarafından projenin yaklaşık 4 yıl içerisinde tamamlanabileceği ifade edildi.

Ayrıca, Suudi Arabistan'la ilişkilerin yoğunlaştığı ve Türk müteahhitlik firmaları ile Suudi kamu idareleri ve müteahhitlik firmalarını bir araya getirecek etkinliklere devam edileceği de raporda yer aldı.

Öte yandan, raporda inşaat sektöründeki büyümenin, Kamuda Tasarruf ve Tedbir Paketi kapsamında kamu yatırımlarının durdurulmasıyla yavaşlamasının beklendiği belirtildi.

Ancak, sektörün, deprem bölgesinin yeniden inşası, yerel seçimler öncesi artan faaliyetler ve kentsel dönüşüm etkisiyle yılın ilk çeyreğini yüzde 11,1'lik genel ekonominin de üzerinde bir büyüme rakamıyla tamamladığı ifade edildi.

Raporda ayrıca, yılın ilk yarısında Türk inşaat sektörü tarafından yurt dışında 7,6 milyar dolarlık 82 proje üstlenildiği ve Türk müteahhitlik firmalarının uluslararası proje portföyünün 137 ülkede üstlenilen 12 bin 207 projeyle 511 milyar dolara ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Yılın ilk yarısında yurt dışında en çok iş üstlenilen ülkenin 1,2 milyar dolarla Gabon olduğu belirtilirken, Polonya ve Kazakistan'ın da önemli pazarlar arasında olduğu aktarıldı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder