adscode
adscode
adscode

Türk Savunma Sanayii Zırhlı Araçlara Yeni Bir Boyut Kazandırdı

Roketsan tarafından geliştirilen CİRİT Füzeli Zırhlı Pick-Up, özel görevler için tasarlanmış bir araç olarak dikkat çekiyor. Detaylar haberimizde.

Türk Savunma Sanayii Zırhlı Araçlara Yeni Bir Boyut Kazandırdı

Türk savunma sanayii, sahadan gelen ihtiyaçları karşılamak adına sürekli çözümler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Roketsan, zırhlı pick-up bir araç üzerine CİRİT Lazer Güdümlü Füze ile beraberindeki sistemlerin entegrasyonunu gerçekleştirdi. Güvenlik birimlerinin kullanımına sunulan CİRİT Füzeli Zırhlı Pick-Up, özel görevler için tasarlanmış ve geliştirilmiş bir araç olarak öne çıkıyor.

Zırhlı pick-up’ta; atışa hazır 4 adet CİRİT Lazer Güdümlü Füze, ASELSAN KARAKURT Elektro-Optik Sensör Sistemi, elektronik harbe karşı Anti-Jam GNSS ve gelişmiş kullanıcı konsolları bulunuyor. Hafif bir yapıya sahip olan bu araç, özellikle 'vur-kaç' operasyonlarında etkin bir şekilde kullanılması amaçlanıyor. CİRİT Füzesi, 8 kilometre menzile, 1. 9 metre uzunluğa, 15 kilogram ağırlığa ve yarı aktif lazer arayıcı başlığa sahip. ASELSAN tarafından geliştirilen KARAKURT Elektro-Optik Sensör Sistemi ise gece ve gündüz şartlarında kesintisiz görev yapabilme kabiliyetine sahip.

CİRİT Füzeli Zırhlı Pick-Up, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından terör örgütleri ile mücadelede önemli bir alternatif olarak değerlendiriliyor. Roketsan'ın geliştirdiği bu yeni teknolojik çözüm, Türk savunma sanayiine büyük bir ivme kazandırmış durumda. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder