adscode
adscode
adscode

Türk Sinemasının Değerli İsmi Yıldırım Yanılmaz Hayatını Kaybetti

Türk sinemasının usta ismi Yıldırım Yanılmaz, Karesi Belediyesi'ne ait huzurevinde hayata veda etti. Sinema ve tiyatro dünyasına bıraktığı eserlerle unutulmayacak.

Türk Sinemasının Değerli İsmi Yıldırım Yanılmaz Hayatını Kaybetti

Türk sinemasının önemli isimlerinden Yıldırım Yanılmaz, uzun süredir Karesi Belediyesi'ne ait huzurevinde yaşıyordu ve bugün 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yanılmaz'ın ölüm haberini, yakın arkadaşı sihirbaz Ferdinand Haralanbidu sosyal medya hesabından duyurdu. Yanılmaz, Türk sinemasına birçok önemli eser bıraktı.

'Yeşeren Asma: Beşiktaşlı Yahya Efendi', 'Sıfır Nokta', 'Ölüm Oyunu', 'Flas', 'Abdülkadir Geylani: Batmayan Güneş' gibi yapımlara imza atan sanatçı, tiyatro ve sinema dünyasında derin izler bıraktı. Haralanbidu, Yıldırım Yanılmaz'ın vefatıyla ilgili duygusal bir açıklama yaparak hocasına Allah'tan rahmet diledi. Yanılmaz, Zonguldak doğumlu olup 1969 yılında sinema kariyerine Halit Refiğ'in 'Bir Türk'e Gönül Verdim' filminde yönetmen yardımcısı olarak başladı.

Yönetmenliğini üstlendiği ilk film olan 'Düğüm' ile sinema dünyasında adını duyuran Yanılmaz, 'Deniz Gülü', 'Aptallık Rekoru', 'Çiçek Taksi', 'Güneş Doğacak' gibi projelerde de yer aldı. Türk sinemasının değerli ismi Yıldırım Yanılmaz, sanat camiasında derin bir iz bırakarak hatıralarda yaşamaya devam edecek. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder