adscode
adscode
adscode

Türk şirketi, İsviçre'deki üniversitenin navigasyonunu akıllandırdı

Türk mühendisler, iç mekan haritalama kullanarak geliştirdikleri kampüs içi navigasyonla İsviçre'deki ETH Zürih Üniversitesini \"akıllandırdılar\" ve öğrencilerle personelin gitmek istedikleri yerlere kolayca ulaşabilmelerine imkan sağlad

Türk şirketi, İsviçre'deki üniversitenin navigasyonunu akıllandırdı

Türk mühendisler, iç mekan haritalama kullanarak geliştirdikleri kampüs içi navigasyonla İsviçre'deki ETH Zürih Üniversitesini "akıllandırdılar" ve öğrencilerle personelin gitmek istedikleri yerlere kolayca ulaşabilmelerine imkan sağladılar. MipMap Teknolojileri Ltd. Şti. Kurucusu Prof. Dr. Kamil Eren, İsviçre'de kurdukları sisteme ilişkin bilgi verdi.

Şirketlerini 1998'de kurduklarını belirten Eren, sundukları çeşitli haritalama ve coğrafi bilgi sistemi (CBS) çözümlerinin yanı sıra mekansal haritalama çözümünü de geliştirdiklerini söyledi.

Eren, iç mekan CBS çözümünde, binaların içinin dijital ikiz oluşturularak etkileşimli sayısal harita haline getirildiğini, hassas iç mekan konumlandırma sistemi ile desteklenerek kullanıcıya bina dışında sağlanan yol bulma, malzeme takibi gibi tüm servislerin bina içinde de sunulmasına altyapı hazırlandığını anlattı.

Bütünleşmiş teknolojiyle karmaşık iç ve dış mekanlarda sorunsuz navigasyon hizmeti sağladıklarını dile getiren Eren, "Türk şirketi olarak dünya üzerindeki farklı ülkelerde CBS servislerini sunarken yeni teknolojilerin hayata geçirilmesini sağlıyoruz. " dedi.

Bu kapsamda kullanılan özel yazılımlarla iç mekan plan verilerinden yararlanarak zemine duyarlı haritalar oluşturulduğunu, çoklu ortamda kullanılmasına uygun teknolojik altyapı sunulduğunu aktaran Eren, bu ileri teknoloji çözümlerle organizasyonların çalışanlarına ve ziyaretçilerine kaynaklara erişim kolaylığı sağlandığını, bu sayede ortak alanların kullanım etkinliğini, operasyonel süreçlerin yönetimini ve kalitesini. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder