adscode
adscode
adscode

Türk Tır Sürücülerinin Avrupa'ya Daha Hızlı Ulaşım İmkanı Sağlayacak Yeni Ro-Ro Hattı

Türk tır sürücülerinin AB ülkelerinden vize sorunu yaşadığı, ihracatın artmasıyla Bulgaristan sınır kapısında yaşanan yoğunluk ve gecikmeler nedeniyle deniz yolu taşımacılığına olan ilginin arttığı haber.

Türk Tır Sürücülerinin Avrupa'ya Daha Hızlı Ulaşım İmkanı Sağlayacak Yeni Ro-Ro Hattı

Türk tır sürücülerinin AB ülkelerinden vize almakta karşılaştığı sorunlar, Türkiye'nin ihracatının artması sonucu Bulgaristan'ın yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle Avrupa'ya açılan sınır kapısında yaşanan yoğunluk ve ürünlerin Avrupa'daki alıcılarına teslimatında yaşanan gecikmeler gibi nedenlerle ihracatçılar deniz yolu bağlantılı taşımalara daha fazla ilgi göstermeye başladı.

Ro-Ro şirketlerinin de artan talep doğrultusunda yeni hatlar için harekete geçmesiyle Türkiye-Karasu ile Romanya-Köstence arasında 3 Temmuz'dan itibaren başlatılacak Ro-Ro seferleri, vize sorunu bulunmayan Türk tır sürücülerinin Avrupa'ya daha hızlı şekilde gidip gelmesine yardımcı olacak. Açılan yeni hattın Kapıkule ve Hamzabeyli'de son dönemde yaşanan uzun tır kuyruklarının azalması için de alternatif oluşturması bekleniyor.

Karasu Liman İşletme Müdürü Gökçen Erdem, Karasu Limanı'nın 2011 yılında yap işlet devret projesi olarak ihale edildiğini ve 2017 yılında ilk gemi yanaşarak limanın işletmeye geçtiğini belirtti.

Erdem, yeni Ro-Ro hattının Avrupa'ya direkt geçiş sağlayarak sınır kapılarında yaşanan beklemeleri ortadan kaldıracağını ve Türk tır sürücülerine avantaj sağlayacağını ifade etti.

InterEast Logistics Türkiye Ülke Müdürü Murat Kaya ise şoförlerin vize gecikmeleri nedeniyle ihracatta sıkıntılar yaşadıklarını ve yeni Ro-Ro hattının bu sorunu çözebileceğini belirtti.

Kaya, Romanya Ro-Ro hattının hem maliyet hem de zaman açısından avantajlar sağlayacağını ve çevre politikasına uygun bir taşımacılık seçeneği olacağını vurguladı.

Bu yeni Ro-Ro hattı sayesinde Türk tır sürücüleri Avrupa'ya daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde ulaşabilirken, ihracatçılar da maliyetleri düşürerek daha etkin bir şekilde ticaret yapabilecekler. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder