adscode
adscode
adscode

Türk Yetkililer Netanyahu'yu Eleştirdi

Türk yetkililer, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresindeki konuşmasına tepki gösterdi.

Türk Yetkililer Netanyahu'yu Eleştirdi

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ABD Kongresinde 'onur konuğu' olarak konuşma yaptı ve alkışlarla karşılandı. Ancak Türkiye'den gelen tepkiler de gecikmedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından Netanyahu'yu eleştirerek, uluslararası mahkemelerde yargılanan bir katliamcıyı alkışlayanları kınadı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ise Netanyahu'nun ABD Kongresindeki konuşmasını utandırıcı olarak nitelendirdi ve insan hakları, uluslararası hukuk ve demokrasi açısından endişe verici buldu.

Kurtulmuş, "Uluslararası mahkemelerde yargılanan bir katliamcıyı, insan hakları, demokrasi, adalet namına insanlığın ne kadar kazanımı varsa tümünü ayaklar altına alarak “ayakta alkışlayan” topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır. Yazıklar olsun size…" dedi.

Yılmaz ise Netanyahu'nun ABD Kongresindeki konuşmasını utandırıcı olarak değerlendirirken, insanlığın sağduyusu ve hakikatin gücünün en büyük dayanakları olduğunu vurguladı.

Türk yetkililer, insan haklarını ve uluslararası hukuku savunarak, Filistin halkının yanında olduklarını ve adaleti savunmaya devam edeceklerini belirttiler. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder