adscode
adscode
adscode

Turkcell AI4Green Projesi Eureka Yılın İnovasyon Ödülü'nü Kazandı

Turkcell'in AI4Green projesi, Eureka CELTIC Next kümesi altında yer alan ve TÜBİTAK Uluslararası Sanayi İş Birliği Programı kapsamında desteklenen bir çalışma olarak öne çıkıyor. Proje, enerji verimliliği ve risk farkındalığı alanın

Turkcell AI4Green Projesi Eureka Yılın İnovasyon Ödülü'nü Kazandı

Turkcell, AI4Green projesi ile Eureka Yılın İnovasyon Ödülü'nü kazandı. Proje, Türkiye'nin yanı sıra Finlandiya, Fransa, Portekiz ve İsveç'ten 17 paydaşın katılımıyla yürütüldü. Turkcell, P. I. Works ve Turkgen'den oluşan Türkiye konsorsiyumuyla projeye liderlik etti.

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Vehbi Çağrı Güngör, projenin başarısında yürütülen AR-GE faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı. Turkcell, yenilenebilir enerji kaynaklarına yapacağı yatırımlarla elektrik ihtiyacının yüzde 65'ini 2026'da karşılamayı hedefliyor.

Güngör, Turkcell'in teknoloji ve inovasyon alanındaki öncülüğünü vurgulayarak, ulusal ve uluslararası projelerle başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirtti. AI4Green projesinde elde edilen enerji tasarrufu ve verimlilik kazanımları da öne çıkan başarılar arasında yer alıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder