Türkcell, Uluslararası Telekomünikasyon Alanında Liderlik Rolünü Üstlendi

Türkcell, yapay zekâ teknolojileriyle telekomünikasyon sektöründe öncü bir rol üstleniyor. Uluslararası standartların belirlenmesinde etkin bir rol oynayacak.

Türkcell, Uluslararası Telekomünikasyon Alanında Liderlik Rolünü Üstlendi

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği bünyesinde yer alan Yerleşik Yapay Zekâ Odak Grubu'nun kurucu üyelerinden biri olan Türkcell, bu alanda liderlik rolü üstleniyor.

Telekomünikasyon sektöründe yeni nesil yapay zekâ teknolojilerinin geliştirilmesine katkıda bulunan Türkcell, uluslararası alanda standartların belirlenmesinde etkin bir rol oynayacak. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, şirketin bu görevle telekomünikasyon alanındaki uluslararası öncülüğünü pekiştireceğini belirtiyor.

ITU-T Genel Kurul Toplantısı'nda onaylanan Yerleşik Yapay Zekâ Odak Grubu, telekomünikasyon ağları için yapay zekâ teknolojilerini geliştirmeyi hedefliyor. Turkcell'in başkanlık görevini üstlendiği bu grup, sektörde yapay zekâ destekli şebeke çalışmaları için standartizasyon çalışmalarına liderlik edecek.

Dr. Ali Taha Koç, Turkcell'in uluslararası iş birlikleriyle bu alanda öncü bir rol üstleneceğini vurgulayarak, Türkiye'nin telekomünikasyon sektöründeki yeri için önemli bir adım atıldığını belirtiyor. Türkcell, uluslararası alanda yapay zekâ teknolojilerine yönelik çalışmalarına devam ederek sektöre katkı sağlamaya devam edecek.