Türkiye 17 Yaş Altı Milli Takımı Yeni Zelanda'yı Mağlup Ederek Dünya Üçüncüsü Oldu

Türkiye'nin 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Yeni Zelanda'yı 101-78 mağlup ederek üçüncü olduğu maçın detayları

Türkiye, FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası üçüncülük maçında Yeni Zelanda'yı 101-78 mağlup ederek dünya üçüncüsü oldu. Karşılaşmada Derin Can Üstün'ün üç sayılık basketleriyle öne geçen Türkiye, baştan sona üstün bir oyun sergiledi. İlk çeyreği 25-16 önde tamamlayan ay-yıldızlı ekip, ikinci çeyrekte de farkı açarak soyunma odasına 48-33 üstünlükle gitti. Üçüncü periyotta rakibin farkı azaltma çabalarına karşılık veren Türkiye, son dakikalarda hücumda etkin olmayı sürdürerek farkı açtı. Son çeyrekte de oyunun kontrolünü elinde tutan Türkiye, karşılaşmayı 101-78 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye'nin üçüncülüğü taraftarlarla birlikte coşkuyla kutladığı maç, genç milli takımın başarısını taçlandırdı. Türk basketbolseverler geleceğin yetenekli oyuncularını tebrik ederken, milli takımın gösterdiği performans gurur vericiydi. .