adscode
adscode
adscode

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğunda Ticaret Bakanı Ömer Bolat Konuştu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Brüksel'deki AB Komisyonu binasında düzenlenen Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu kapsamındaki İş Dünyası Yuvarlak Masa Toplantısında konuştu. Gümrük Birliği'nin önemini vurgulayan Bolat, kararlılı

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğunda Ticaret Bakanı Ömer Bolat Konuştu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Brüksel'deki AB Komisyonu binasında düzenlenen ilk Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu kapsamındaki İş Dünyası Yuvarlak Masa Toplantısı açılışında konuştu. "Bizim için önemli bir vizyon olan bu platform, ekonomik ortaklığımız için kolektif çabalarımızın temel taşını temsil ediyor.

" diyen Bolat, güncel zorlukların üstesinden gelme, yeni fırsatlar yakalama ve hem AB hem de Türkiye için müreffeh bir gelecek sağlama konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Gümrük Birliği'nin Türkiye ile AB arasındaki ticari ilişkilerde önemli bir role sahip olduğunu belirten Bolat, bu birliğin modernizasyonu ve genişletilmesi konusunda çağrıda bulundu. Dombrovskis de "Gümrük Birliği, üreticilerin ve değer zincirinin güzel biçimde bağlanmasını sağladı. " dedi ve Türkiye-AB ticari ilişkilerinin güçlü olduğunu vurguladı.

Toplantıda iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Bolat, Gümrük Birliği'nin modernizasyonu ve ticaretin geliştirilmesi konularında mutabık kaldıklarını ve ortak adımlar atacaklarını belirtti.

AB ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesi ve farklı alanlarda genişletilmesi için kararlılıkla çalışacaklarını söyleyen Bolat, bu adımların her iki tarafın da küresel rekabet gücünü artıracağını ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder