adscode
adscode
adscode

Türkiye, Afrika ile İlişkilerini Güçlendirmeye Devam Ediyor

Türkiye, Nijer ziyareti ile Afrika ile stratejik ilişkilerini güçlendiriyor.

Türkiye, Afrika ile İlişkilerini Güçlendirmeye Devam Ediyor

Türkiye, küresel sistemin getirdiği zorlukları fırsata çevirerek Afrika ile ilişkilerini stratejik bir ziyaretle taçlandırdı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan önderliğinde gerçekleştirilen Nijer ziyaretinde, Türkiye'nin Afrika ile ortaklık politikasının her geçen gün daha da güçlendiği vurgulandı. Fidan, Nijer ziyaretinin son derece verimli geçtiğini belirterek, Afrika ülkeleriyle olan işbirliklerinin yoğunlaşarak devam ettiğini söyledi. Türkiye'nin Afrika'daki büyükelçilik sayısının hatırlatılmasıyla birlikte, Nijer ile olan tarihi ilişkilere de değinildi.

Fidan, Nijer ziyaretinde terörle mücadele, eğitim, enerji, sağlık, ticaret, güvenlik, savunma gibi birçok konuyu ele aldıklarını ve Nijerli yetkililerle ortak adımlar atmaya karar verdiklerini belirtti.

Türkiye'nin terörle mücadele konusunda sahip olduğu tecrübeyi Afrikalı dostlarıyla paylaşma politikasının devam ettiğini vurgulayan Fidan, savunma sanayisi, istihbarat, enerji ve ekonomi konularının da ziyaret sırasında detaylı bir şekilde konuşulduğunu aktardı.

Nijer ziyaretinin her iki ülke için hayırlara vesile olmasını dileyen Fidan, alınan kararların sistemli bir şekilde hayata geçirileceğini ve işbirliğin her geçen gün daha da artacağını ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder