adscode
adscode
adscode

Türkiye, Bosna Hersek ve Hırvatistan Arasındaki İlişkiler Güçlendirildi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bosna Hersek ve Hırvatistan arasındaki ilişkilerin önemini vurguladı.

Türkiye, Bosna Hersek ve Hırvatistan Arasındaki İlişkiler Güçlendirildi

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bosna Hersek ile Hırvatistan arasındaki yakın ilişkilerin bölgede uzun süreli barış ve istikrar için hayati önem taşıdığını belirterek, "Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü, egemenliği ve siyasi birliğine yönelik sarsılmaz desteğimizi bir kez daha teyit ettim. " dedi.

Fidan, Türkiye-Bosna Hersek-Hırvatistan Üçlü Danışma Mekanizması Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakovic ile yaptıkları görüşmelerin verimli geçtiğini belirtti.

Üç ülke arasındaki bağların güçlendirilmesi ve bölgesel işbirliğinin ileriye taşınması amacıyla çeşitli konuları ele aldıklarını dile getiren Fidan, Bosna Hersek ile Hırvatistan arasındaki yakın ilişkilerin bölgede uzun süreli barış ve istikrar için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Fidan, Bosna Hersek'teki son siyasi gelişmelerin yanı sıra bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak ortak projeleri ele aldıklarını belirtti. Ayrıca, Bosna Hersek ve Hırvatistan'daki bağlantı ve altyapı projeleri konusuna da değindiklerini söyledi.

Bakan Fidan, Türkiye olarak bölgesel sahiplenme ve işbirliğini teşvik etmek amacıyla bu tür toplantıları daha düzenli hale getirmeye hazır olduklarını ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder