Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Suudi Arabistan ile 5 Milyar Dolarlık Depo Alımını Sonlandırdı

Bakan Şimşek'in açıklamaları doğrultusunda, Türkiye'nin dış kaynak girişi artıyor ve rezervleri güçleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Suudi Arabistan ile yaptığı 5 milyar dolarlık depo alım işlemini sonlandırdı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Programımızla artan dış kaynak girişi, ters dolarizasyon ve azalan dış finansman ihtiyacı sonucunda rezervlerimiz güçlendi. Bu sayede dış yükümlülükleri azaltıyoruz. Suudi Arabistan ile ekonomik ve finansal konulardaki işbirliğimiz devam edecek. " dedi. Bu gelişme ile Türkiye'nin ekonomik stabilitenin arttığı ve dış yükümlülüklerinin azaltıldığı vurgulandı. Suudi Arabistan ile olan işbirliğinin devam edeceği belirtilirken, Türkiye'nin dış kaynak girişinin artmasıyla rezervlerin güçlendiği ifade edildi. .