Türkiye'de Araç Muayene İstasyonlarından Yılda 5 Milyon Aracın Geçtiği Açıklandı

Türkiye'de araç muayene istasyonları, Bakanlık koordinasyonunda hizmet veriyor. Bu yılın ocak-haziran döneminde 5 milyon 402 bin 381 araç muayene edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye'de araç muayene işlemleri Bakanlık koordinesinde yürütülüyor. Muayenelerin daha etkin ve sağlıklı şekilde yapılabilmesi için kamu-özel sektör işbirliğiyle çalışmalar sürdürülüyor. Toplam 312 muayene istasyonunda yılın ilk altı ayında 5 milyon 402 bin 381 araç muayene edildi. Bu araçların çoğunluğu hafif kusurlu çıkarken, kusurlar arasında fren sistemi, kuvvetleri ve lambaları öne çıkıyor. Ayrıca, muayeneden geçemeyen araçlarda emniyet kemerleri, geri vites lambası, yakıt sistemleri gibi aksam ve sistemlerde de sorunlar tespit edildi.