adscode
adscode
adscode

Türkiye'de İstihdam Rekoru Kırıldı: Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Sektörü Öne Çıkıyor

TÜİK verilerine göre, Türkiye'de ücretli çalışan sayısı rekor seviyeye ulaştı. Konaklama ve yiyecek hizmeti sektöründe istihdam artışı dikkat çekiyor.

Türkiye'de İstihdam Rekoru Kırıldı: Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Sektörü Öne Çıkıyor

TÜİK verilerine göre, Türkiye'de sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı mayıs ayında 15 milyon 669 bin 792 ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Geçen yıla göre önemli bir artış yaşandığı görülen ücretli çalışan sayısının altında konaklama ve yiyecek hizmeti sektörü öne çıkıyor. Konaklama ve yiyecek hizmeti sektöründe istihdam artışı dikkat çekici bir şekilde devam ediyor.

Geçen yılı 1 milyon 89 bin 256 kişilik çalışanla kapatan sektör, bu yılın ilk ayında 1 milyon 81 bin 255’e gerilemişti. Ancak takip eden aylarda istihdamın düzenli olarak arttığı görülmektedir. Mayıs ayında ise sektörün istihdamı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1 milyon 309 bin 451'e ulaştı. Pariterium Danışmanlık Kurucusu İsmet Demirkol, konaklama ve yiyecek hizmeti sektörünün ülke ekonomisi için önemli olduğunu belirtti.

Turizm sektörü ile bağlantılı olan sektördeki istihdam artışının, ülkeye döviz girişini artırarak cari açığın azalmasına ve döviz kurlarındaki baskının hafiflemesine katkı sağladığını vurguladı. Demirkol, sektörde istihdamın gelecek aylarda da artmasını beklediğini ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder